Piiripealsed lähevad tantsupeole suurte ootustega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsurühm koos juhendajaga maikuu lõpus aset leidnud Valga maakonna laulu- ja tantsupeol «Nii me elame».
Tantsurühm koos juhendajaga maikuu lõpus aset leidnud Valga maakonna laulu- ja tantsupeol «Nii me elame». Foto: Signe Kits

Valga kultuurikeskuses käib harjutamas 13 tantsuhimulist neidu Valga põhikoolist, gümnaasiumist ja kutseõppekeskusest. Kõiki neid ühendab rühm Piiripealsed, mis tegutsenud ligi kaks aastat. Rühma kuuluvad tantsijad vanuses l4–24 aastat.

Valga gümnaasiumi lõpetanud 19aastane Mareli Nielson (pildil)tegeles rahvatantsuga algklassides. Vahepeal, kui esikohal olid laulmine ja näitlemine, jäi tants unarusse. 10. klassis aga huvi taastus. «Kui märkasin kuulutust, tulin kohale, panin ennast esimesena kirja ja hakkasin teisigi noori sinna agiteerima.»

Trenn ja esinemised, kus koos sõbrad, annavad tema sõnul mõnusa tunde. «Mulle meeldivad ilusad tantsud ja muusika, meeldib, kui inimesed mind tantsimas näevad ja plaksutavad. Lisaks on see tõhus trenn, olen isegi kilosid kaotanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles