Jaanitulel kõlasid laulud ja laste kilked

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastel läks eriti lõbusaks siis, kui kohaliku päevakeskuse juhataja Ene Jänes hakkas nendele mänge ja võistlusi korraldama.
Lastel läks eriti lõbusaks siis, kui kohaliku päevakeskuse juhataja Ene Jänes hakkas nendele mänge ja võistlusi korraldama. Foto: Vello Jaska

Osa Kajatnurme küla rahvast kogunes jaaniõhtu künnisel külaplatsile, et koos aasta kõige pikema päeva ja lühema öö võludest osa saada. Üheskoos kaetud laua taga istudes ei lasknud sundimatu vestlus ja lustakad naljad end kaua oodata. Ja kui noormehed lõkketule süütasid, lisandus koosviibimisele elevust omajagu. Pea läksid ka laulud lahti. Südikaid lauljaid saatsid muusikud Tõrva rahvamuusikaansamblist.

Lastel läks eriti lõbusaks siis, kui Karjatnurme päevakeskuse juhataja Ene Jänes kutsus nad seltskondlikke mänge mängima ja võistlema. Põnev oli vaadata, kuidas vaevalt põlvepikkused poisid ja tüdrukud püüdsid ennast kokku võtta ning võimalikult hästi ja täpselt oma rolli etendada. Võistluste ja mängude lõpus said kõik lapsed meene ning diplomi aktiivse osavõtu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles