Galerii: Tõrvas kohvitati linnapea seltsis

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul said kõik möödakäijad istuda Tõrva kesklinna kohviku ette seatud laudade taha koos Tõrva linnapea Maido Ruusmanniga ning nautida jutu kõrvale kohvi ning pirukaid. 

Terve hommikupooliku kestnud vestlusringist võttis osa üle kümne Tõrva elanikku ning arutamisele tuli lai valik teemasid. Näiteks uuriti linnapealt Tõrva Loitsu piletimüügi, omavalitsuste ühinemiste ja eelseisvate valimiste, Tõrva kui suvituslinna arengusuundade ja kohaliku ettevõtluse elujõulisuse kohta.

Küsimuseks tuli ka Tõrva keskväljaku renoveerimistööde algusaeg, mille osas Ruusmanni sõnul veel läbirääkimised hankes osaleva ehitusettevõttega kestavad.

Probleemsematest teemadest puudutati tööpuudust, väljarännet ja meelelahutusasutuste vähesust töönädalases linnapildis. "Kuidas on Tõrva suvituslinn, kui siin õhtuti jalutades on terve linn otsekui väljasurnud?" päris üks naisterahvas, kes parasjagu renoveerib Tõrvas oma emakodu.

Taolisi muresid püüdis linnapea leevendada loetledes lähitulevikus Tõrvas ja selle ümbruses terendavaid ehitusprojekte: "Taagepera lossis algasid just ulatuslikud ehitustööd spa-osa ja täiendavate majutuskohtade loomiseks, peagi hakatakse Alale ehitama Mulgi elamuskeskust ja paari aasta jooksul peaks alustatama Tõrva gümnaasiumi ujula ehitusega."

Lisaks pisematele igapäevastele probleemidele jäi kohvilaua taga kõlama idee kehtestada linnas naabruskondade kokkuleppel pühapäevane rahuaeg. "Elanikud võiksid näiteks omavahel kokku leppida, et pühapäeval puid saega ei lõika ja muruniidukiga ei plärista," pakkus Tõrva linna spordimetoodik Tiina Neumann.

Kohtumine leidis aset Tõrva tule päevade raames, mis toob väikelinna kuni käesoleva nädala lõpuni omanäolisi üritusi, kontserte ja kohtumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles