Head ilmad on tõstnud inimeste veetarbimist

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojad ilmad on väidetavalt kahekordistanud arbuuside müüki.
Soojad ilmad on väidetavalt kahekordistanud arbuuside müüki. Foto: MERILY SMIDT/SAKALA

Pärast pikalt kestnud jahedaid ja tuuliseid suveilmu välja tulnud päike ning lõpuks ka üle 20 kraadi ulatuv õhusoojus on märgatavalt tõstnud Eesti inimeste veetarbimist, samuti on kahekordistunud arbuuside populaarsus.

“Viimaks ometi annab päike endast märku ning ehkki südasuvist kuumust tuleb ilmatarkade kinnitusel veel oodata, on päike ka inimeste toidulauale jõudnud – märgatavalt rohkem leidub ostukorvist erinevaid jooke ja karastust pakkuvaid puu- ja juurvilju,” kirjeldas ühe Eesti suurima kaubandusketi Maxima kommertsdirektor Kristina Mustonen.

Juba mitmendat aastat on kõige populaarsem jook tavaline joogi- ja mineraalvesi, mille tarbimine on viimastel päikeselistel päevadel kuu algusega võrreldes tõusnud 40-60 protsenti.

“Just veetarbimine on omamoodi ilmaportaalide peegeldaja ja annab ühtlasi märku ka inimeste terviseteadlikkuse pidevast tõusust, kuna erinevaid karastusjooke ja mahlasid ostetakse ka ilmaolude muutudes üsna stabiilselt,” märkis Mustonen. “Teine nn “päikesemärk” on arbuusid – koheselt ilma soojenemisega kasvab nende ostmine tavapäevadega võrreldes isegi kuni kaks korda.”

Kuna ka alanud nädalavahetusel prognoosivad meteoroloogid enamasti päikeselist ja pigem sooja ilma, siis lisanduvad Mustoneni sõnul ostjate lemmikute hulka kindlasti ka jäätised ja erinevad eksootilised puuviljad. “Möödunud päikeselistel päevadel osteti kookospähkleid ligi kaks korda rohkem kui näiteks möödunud nädalavahetusel,” osutas Mustonen. “Ning muidugi ka jäätis, millest konkurentsitult eelistatuim on vana hea pulgajäätis – seda ostetakse rohkem kui erinevaid teisi jäätiseliike kokku.”

Tarbekaupadest kasvab ilmade soojenedes märgatavalt nõudlus erinevate pikniku- ja rannatarvete järele. “Kui meile nüüd ehk jõuab ka päris suvesoe ehk enam kui 25 kraadi, siis annavad karastust pakkuvate jookide-söökide kõrval ostudes üha enam tooni rannalinad, rannapallid ja piknikukorvid,” lisas Maxima Eesti kommertsdirektor. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles