Seitsme riigi puukujurid näitavad oskusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmise peakorraldaja on Andres Rattasepp.
Ettevõtmise peakorraldaja on Andres Rattasepp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaldavere turismitalus Korkuna külas Valgamaal toimub 1.–5. augustil esmakordselt rahvusvaheline puukujurite suvekool, kus saetakse-nikerdatakse kujusid, toimuvad seminarid ja meistritoad.

Suvekooli tulevad kujurid seitsmest riigist: Saksamaalt, Poolast, Leedust, Valgevenest, Venemaalt, Soomest ja Eestist. Praeguseks on registreerunud 15 osalejat.

Puukujudega on Valgamaa elanikel olnud tihe kokkupuude varemgi: aastatel 1998–2010 korraldati Valga kesklinnas rahvusvahelisi puuskulptuuride sümpoosione, kus neid valmistati rahva silme all puupakkudest.

Peakorraldaja Andres Rattasepa sõnul on suvekooli eesmärk arendada puukujude loomise valdkonda, tuues Eestisse rohkem rahvusvahelist kogemust, soodustades algajate kujurite arengut ja luues kujuritele head võimalused kogemuste vahetamiseks.

«Suvekoolis jagavad kogemusi Bernd Winter Saksamaalt, Engelbert Weimann Poolast, Robertas Keliauskas Leedust, Vladimir Šikvin Valgevenest ja Kirill Bair Venemaalt,» ütles ürituse peakorraldaja Rattasepp. Ta lisas, et kõik need kujurid on üle 10 aasta aktiivselt tegelenud puukujude loomisega ning osalenud arvukatel festivalidel üle maailma.

«Suvekooli pidulik lõpetamine toimub Taheva valla külade päeva osana: kujurid näitavad oma vilumust, osaledes individuaalsel kiirsaagimise ja vaatemängulisel meeskondlikul kiirsaagimise teatevõistlustel. Õhtuhämaruses süüdatakse Riia Kunstiakadeemia skulptuurieriala tudengi valmistatud tuleskulptuur,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles