Pühajärve ääres algab Ironmani nädalavahetus

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltimaade suurima triatlonifestivali ettevalmistustööd käivad täie hooga. Pilt on tehtud täna hommikul.
Baltimaade suurima triatlonifestivali ettevalmistustööd käivad täie hooga. Pilt on tehtud täna hommikul. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Sel nädalavahetusel toimub Otepääl Pühajärve ääres Baltimaade suurim triatlonifestival. Tegu on Eesti triatlonisuve tippsündmusega, kus põhidistantsil osaleb sportlasi 35 riigist.

Täna avatakse võistluskeskus ja spordilaat ning see jääb avatuks pühapäevani.

Täna õhtul toimub Zoot avaveeujumise Pühajärve etapp, kus on kavas Eesti meistrivõistlused avaveeujumises (10 km) ning osaleda saab 2 km distantsil ning laste distantsil 250 m.

Homme õhtul toimub Seve Ehituse 5 km heategevusjooks, mille osavõtumaks läheb SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi toetuseks.

Laupäeval kell 10 antakse start poolpikale – SiS IRONMAN 70.3 Otepää presented by Ferroline Group – triatlonile. Stardis on ligi 1000 osalejat 35 riigist. Lisaks individuaalvõistejatele osalevad 75 spordiklubide, ettevõtete, riigiasutuste, sõprade ja perede võistkonda, kus triatloni alad on jagatud võistkonna liikmete vahel.

Triatlonivõistluse ujumine toimub Pühajärves, rattarada viib mööda järvedest, üle mägede ja läbi metsade. Tõusuderohke jooksurada kulgeb piki Pühajärve kallast. Finiš on Pühajärve pargis.

Otepää triatloni hea eeskuju persoonidena löövad tänavu kaasa näitlejad Raivo E. Tamm ja Märt Avandi.

70.3 miili pikkune triatlon ehk poolpikk distants koosneb 1,9 km ujumisest, 90 km rattasõidust ning 21,1 km jooksust.

Lisaks Eesti meistritiitlitele jagatakse Otepääl vanuseklasside parimatele 50 kohta IRONMAN 70.3 World Championship maailmameistrivõistlustele 2018. aastal, mis toimuvad Lõuna-Aafrikas.

Pühapäeval kell 10 algavad Pom'bel IRONKIDS võistlused, kus on võimalik tulla lihtsalt jooksma, võistelda aquatlonis või teha minitriatloni. Kell 13 antakse start lühitriatlonile 4:18:4 Otepää, kus tuleb ujuda 400 meetrit, rattaetapp on 18 km ja jooks 4 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles