Turvafirma: Pühajärve rannavalvuritel tööpuudust ei ole

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud tänavu Retrobesti ajal.
Pilt on tehtud tänavu Retrobesti ajal. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

G4Si teatel on üldiselt suplushooaeg olnud Pühajärve rannas rahulik – inimesed käituvad mõistlikult ja teineteist arvestavalt. Samas tööpuudust G4Si rannavalvuritel pole ning suve jooksul on mitme probleemiga tegeletud.

Eelmise nädala alguses pandi Pühajärve randa üles viidad aerusurfi harrastajatele. Sildid tähistavad neid kohti, kust lauatajad saavad vette minna nii, et nad ujumisalale ei satuks. Kui suve alguses ei olnud see probleem, siis mõni aeg tagasi tekkisid järjest olukorrad, kus aerusurfi harrastajad sattusid ujumisalale, kus nad ei tohiks olla, ning tekkisid ka verbaalsed konfliktid. „Füüsilisi kokkupõrkeid ei ole õnneks olnud,” lausus G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

Raja selgitas, et ujumisala on Pühajärves poidega piiratud ja veesõidukitega, sh aerusurfiga sinna minna ei tohi. „Samuti ei soovita me suplejatel poidepiirist üle ujuda, sest sealt edasi läheb vesi sügavaks ja pole enam ujumiseks ohutu. Vetelpäästjatel on poidest edasi ujujaid raskem jälgida,” ütles ta.

Reimo Raja lisas, et nagu teisteski Eesti randades, nii ka Pühajärve rannas on probleemiks klaastaara ja sellest tekkivad klaasikillud. Vetelpäästjate sõnul tuleb igal soojal suplusilmal, mil rohkem rahvast rannas, nende juurde vähemalt üks inimene, kes on jala klaasikildudesse katki astunud. „See üks juhtum päeva peale on liiga palju. Kui inimesed klaasist pudelitega randa ei tuleks, saaks sellised juhtumid ära hoida,” märkis ta.

G4Si rannavalve teatel on võrreldes varasemate aastatega vähemaks jäänud neid, kes rannas ohtralt alkoholi tarbiksid ja pärast seda purjus peaga ujuma läheksid. Samas tuleb päeva jooksul rannavalvuritel küll mõnel korral suvitajatele meelde tuletada, et rand on avalik koht ja siin alkoholi tarvitada ei tohi.

Ilusate suveilmadega külastab Pühajärve randa 100-200 inimest. Külastuse tipphetk oli Retrobesti festivali ajal, mil Pühajärve ääres käis ligi 1000 suvitajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles