Laupäev on Tõrvas noorte päralt

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lemsalu.
Liis Lemsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeval saab Tõrva Avatud Noortekeskuse hoovis toimuma suur Tõrva piirkonna noortepäev, mille üritustest ja tegevustest osavõtmine on kõigile noortele ning nende sõpradele-peredele-tuttavatele tasuta.

"Kuna Tõrva piirkonnas varasemalt eraldi ja suurelt rahvusvahelist noortepäeva tähistatud ei ole, siis oli juba aasta tagasi plaanis, et 2017. aastal teeme  seda Tõrvas eriti ägedalt ja eriti noortepäraselt," rääkis Tõrva abilinnapea Piret Karu.

Laupäeva lõunast õhtupoolikuni on Tõrva noortekeskuse hoovis toimumas erinevad töötoad, esinemised ja tegevused. Noortel on võimalus mängida inimpiljardit ja inimjalgpalli, proovida joosta ja hüpata skyrunneritel ning taguda täpsusjalgpalli.

Põnevamatest atraktsioonidest on kohal Exitmobiil ja Psühhobuss, millest esimene kujutab endast judinaid tekitavat põgenemistuba ning teine reaalsuse piire nihutavat kõrgtehnoloogilist vidinabussi. Lisaks on võimalus osaleda ajulabori töötoas, mis laseb osalejatel kogeda, kuidas on võimalik oma hallollust uurida erinevate lihtsamate ja keerulisemate seadmetega.

Veel saab toimuma Tõrva Noortevolikogu poolt korraldatav linnaorienteerumine ja üle antakse Noortevolikogu tänavune auhind. Üritusel on oma väljapanekute, esinemiste ja töötubadega väljas ka Kaitseliidu Valgamaa malev, tantsukool JJ-Street ja Tõrva kunstistuudio.

Üheks päeva suurimaks sündmuseks on Tõrva Avatud Noortekeskuse hoovis toimuv Liis Lemsalu kontsert ning õhtul on noored oodatud kultuuripubisse Juudas, kus neid võtab vastu Ruutu10 improkomöödia show, millele järgneb kontsert kohalikelt noormeestelt Karl-Sander Sorolt ja Joonas Hornilt.

Päev saab toimuma Tõrva piirkonna koostöögrupi tegevuskava raames ja  peakorraldajaks on Tõrva Linnavalitsus koos Tõrva Avatud Noortekeskusega. Tegevusi rahastatakse haridus-ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava Euroopa Sotsiaalfondi kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine" kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles