Juhtkiri: Külajant Puka moodi

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

On kahetsusväärne, et pildil püsimiseks võetakse ette samme, mis meenutavad kohati intriige täis seebiooperit. Mainekujunduslikult toovad need pigem kahju, kui et panevad suurest rõõmust aplodeerima või kaasa hõiskama.

Isegi volikogu liikmed tunnistavad: see, mis volikogus ja selle ümber toimub, on tsirkus. Rääkimata sellest, et ka volinikel endil näib järg käest kaduvat, kui mitmes umbusaldus või umbusalduse üritus üks või teine läbitehtu nüüd oli. Ometi on aga nii läinud Pukas vallas. Omavalitsuses, kus aasta alguse seisuga elas 1556 inimest.

Vaadates, millised poliitilised tormid ja ütlemised sealses volikogus ja selle ümber käivad, tekib tunne, nagu oleks tegu mõne suurlinnaga, kus suured rahad mängus ja miljonid jagamisel. Või et suisa kellegi isikliku kuningriigiga. Kuid ei, tegu on ju Eesti mõistes pisikese kohaga. Kuid eks väikseski paigas tahab igaüks oma palukest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles