Galerii: Piirilinna põhilised supluskohad asuvad paisjärvede ääres (1)

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvekuumus meelitab inimesed veekogude äärde päikest võtma ja suplema. Luubi all on kolm võimalikku supluskohta neile, kes on Valgas või Valkas ning sooviks lähiümbruses vette sulpsata.

Valga Pedeli rand, mis jääb kindlasti silma Pikal tänaval liiklejatele, pole kaugeltki mitte piirkonna ainus supluskoht. Kohalike seas on populaarne Veskijärv, mis asub Valka külje all. Sinna on Valgast vaid 10 minutit autosõitu. Nii mõnigi linlane lööb kaks kärbest ühe hoobiga: ujumisretk Veskijärve ja veevarude täiendamine sealsest allikast.

Veskijärv Lätis / Arvo Meeks / Valgamaalane
Veskijärv Lätis / Arvo Meeks / Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Tambre paisjärv
Tambre paisjärv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvilate piirkonnas Tambres on aga võimalik suplema minna paisjärve, mis asub Valga-Suurekõrtsi tee ääres. Mugavusi ja mõnusat rannaliiva siit ei maksa oodata. Kaldal on olemas päästerõngas ja veeohutust puudutav infotahvel. Kabiini riiete vahetamiseks pole.

Valga Pedeli rand on nimetatutest ainus, kus on mehitatud rannavalve ja info veetemperatuuri ja selle puhtuse kohta. Plussiks on ka mänguväljakute olemasolu ja paadisild.

Kõik kolm nimetatud supluskohta on paisjärved ja nimekiri pole sugugi ammendav. Klassikaliste järvede nautimiseks tuleb ette võtta 23-30km pikkune autosõit. Siis on juba valik lai: Riiska või Vanamõisa järved Tõrvas, Aheru järv Taheva vallas, Koorküla Valgjärv, Pikkjärv Karula vallas.

Allpool on kaart, mis on abiks ujumiskohtade leidmisel Valgas ja Valkas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles