Minister käis Valgas suurte reformide hetkeseisust rääkimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsusjuhid küsisid riigihalduse ministrilt Jaak Aabilt (laua otsas tumedas pintsakus) eelkõige erinevate valdkondade tulevase rahastuse kohta. Aab kinnitas, et haldusreform peaks senise kavaga piirduma ja maakondade liitmise plaani pole.
Omavalitsusjuhid küsisid riigihalduse ministrilt Jaak Aabilt (laua otsas tumedas pintsakus) eelkõige erinevate valdkondade tulevase rahastuse kohta. Aab kinnitas, et haldusreform peaks senise kavaga piirduma ja maakondade liitmise plaani pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile ennelõunal külastas Valga maavalitsust riigihalduse minister Jaak Aab, kes kohtus Valgamaa omavalitsusjuhtide, maavanema ja maavalitsuse töötajatega. Arutelu teema oli haldus- ja maavalitsuste reformi hetkeseis.

Põhiosa koosolekust kulus ministri ettekandele, milles ta üpris detailselt kirjeldas, kuidas ja kes võtavad üle kaduva maavalitsuse ülesanded. Samuti puudutas ta eelarveküsimusi ja muud, mis praegu päevakorras on või veel lahendamist vajab. Näiteks on valitsuses arutelu all, et kohaliku omavalitsuse ülesandeks võiks saada ka erihoolekande ja esmatasandi tervishoiu ehk perearsti-, apteegi-, hambaraviteenuse ja mitme teise teenuse korraldamine.

Aab lausus, et praeguse seisuga jääb haldusreformi järel Eestis alles 79 omavalitsust, neist 64 vallad ja 15 linnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles