Vandaalid lõhkusid Eesti Pulma telgid ja varastasid esemeid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pulma toimumispaik.
Eesti Pulma toimumispaik. Foto: Pikne Kama

Valgas peetud pärimuspidu «Eesti pulm» häiris ebameeldiv intsident: keegi lõikas kahe telgi seintesse augud ning kaduma läksid valguskett, lauad ja pingid.

Taasiseseisvumispäeval Säde pargis peetud pulm ei möödunud päris probleemivabalt, kuna laupäeva õhtul vastu pühapäeva lõikas keegi augu ühe peoalal paikneva telgi seina. Järgmisel öösel tabas sama saatus teist telki. Lisaks viis kellegi kuri käsi ära valgusketi, kolm lauda ja neli pinki.

Peo korraldanud Valga muuseumi direktor Pikne Kama ütles, et ühe telgi laenas muuseum sihtasutuselt Valga Sport, teise Taheva vallalt. Pingid laenati Kaagjärve mõisast ja Kaitseliidult ning valguskett eraisikult. Tekitatud kahju on Kama sõnul ligikaudu 1000 eurot. Direktor ütles, et muuseum lubas vara omanikele kahju hüvitada.

Telgi seina lõigatud auk
Telgi seina lõigatud auk Foto: Marju Rebane

Muuseumi Facebookis avaldatud palvele juhtunu kohta vihjeid edastada oli Kama sõnul kolmapäeva hommikuks saabunud üks vihje kahtlase seltskonna kohta, kuid Kama polnud jõudnud seda lähemalt uurida. Muuseum tegi tema kinnitusel avalduse ka politseile. Kama lootis, et kuigi väljas oli pime ja vihmane, jäi ehk midagi ka sündmuspaiga lähedal asuvatele valvekaameratele.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk teatas Valgamaalasele eile, et Valga politseile ei oldud sellest vahejuhtumist kella 16 ajaks veel teada antud.

Auk teise telgi seinas
Auk teise telgi seinas Foto: Marju Rebane
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles