Hüvitis jõuab patsientideni Valgas ja Tõrvas

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juulist kehtib täiskasvanutele hambaravihüvitis kuni 30 eurot aastas.
1. juulist kehtib täiskasvanutele hambaravihüvitis kuni 30 eurot aastas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Valga haigla ja Tõrvas asuv Species OÜ on maakonnas ainsad asutused, kus täiskasvanud saavad riigi raha eest hambaid parandada.

Haigekassa sõlmis Valga haiglaga lepingu juuli alguses ja Species OÜ-ga juuli lõpus. Leping sõlmiti kolmeks aastaks, ütles haigekassa kõneisik Vivika Tamra.

1. juulist kehtib täiskasvanutele hambaravihüvitis kuni 30 eurot aastas, seejuures patsient tasub ise poole teenuste hinnast.

Rasedad, väikelapse emad, vanadus- ja töövõimetuspensionärid, osalise või puuduva töövõimega inimesed ning suurenenud ravivajadusega inimesed saavad aastas 85 eurot hüvitist ning tasuvad arvest vähemalt 15 protsenti ise.

22. augusti seisuga on üle Eesti hüvitist kasutanud 556 515 euro eest 12 503 inimest.

Valgamaal on 85 eurost hüvitist kasutanud 181 inimest (7477 euro eest) ja 30 eurost hüvitist 97 inimest (1741 euro eest).

Täiskasvanute hambaravi pakkumiseks on haigekassale esitatud üle 145 taotluse. Teenuseosutaja on olemas igas maakonnas ning lepingutaotlusi lisandub pidevalt, teatas haigekassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles