Kuidas elavad Valgamaa farmikanad?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnu talu munafarm Valgamaal Tagula k
Linnu talu munafarm Valgamaal Tagula k Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiljaaaegu levisid internetis kulutulena fotod ja videod Tall­eggi haudejaama prügikastidesse surema jäetud praaktibudest. Need ja ka teised õõvastavad pildid puurikanade elutingimustest sundisid oma maakonna kanafarmide poole vaatama.

Valgamaal on kaks suurt munatootjat, kus kanade pidamisviisina võib nimetada puurispidamist. OÜ Sanlind juhatajal Andres Puksovil ei olnud kiirel viljakoristusajal mahti külalisi vastu võtta, kuid ta tõdes meedias levivat kommenteerides, et loomakasvatus ongi ala, kus võib ikka midagi taunimisväärset leida.

Ärijuht Jarno Hermet selgitas vabakäigukanade päevakava ja selle pidamisviisi plusse ja miinuseid: «õnnelike kanade» munad ei tule just kõige odavamalt kätte. / Foto:  Arvo Meeks/Valgamaalane
Ärijuht Jarno Hermet selgitas vabakäigukanade päevakava ja selle pidamisviisi plusse ja miinuseid: «õnnelike kanade» munad ei tule just kõige odavamalt kätte. / Foto:  Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles