Osa volikogust tahab vallajuhist lahti saada

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavanem Kalev Laul üleeilsel volikogu istungil pärast seda, kui teatati, et teda tahetakse ametist tagandada.
Otepää vallavanem Kalev Laul üleeilsel volikogu istungil pärast seda, kui teatati, et teda tahetakse ametist tagandada. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Otepää volikogu kaheksa liiget tegid volikogule ettepaneku algatada umbusaldusmenetlus ja tagandada Kalev Laul vallavanema kohalt. Kui see läbi läheb, jääb ta ilma aastapalga suurusest hüvitisest – 25 560 eurost.

Üleeile toimus Otepääl pärast nii-öelda suvevaheaega taas vallavolikogu istung. Selle algul palus volikogu liige Rein Vikard sõna ja hakkas avaldust ette lugema. Kuna aga tegu oli olulise avaldusega, paluti tal seada sammud kõnepulti ja seal rääkida.

Vikard esitas ettepaneku Kalev Lauli umbusaldada ja kutsuda kokku volikogu erakorraline istung. Ta luges ette teksti, millega vallavanem sai tutvuda juba esmaspäeval, kui see talle esimesel tööpäeval pärast puhkust üle anti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles