Tagula talgulised muutsid liikluse ohutumaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedesed talgud Tagulas
Reedesed talgud Tagulas Foto: Erakogu

Reedel leidsid Valgamaal Tõlliste vallas Tagulas aset talgud.

«Mõte Tagula ristmikku korrastada tekkis olude sunnil. Neil, kes seal iga päev ristmikku ületavad, sai kannatus otsa, kuna kõrvale nähtavus peaaegu täielikult puudus. Olukord sundis telefoni haarama ja Andresele (Akkus – toim) helistama. Tuli välja, et tedagi oli selline olukord pikalt häirinud. Leppisime lühikese ajaga kuupäeva kokku ja plaan oligi valmis,» rääkis ettevõtmise algataja, kohalik ettevõtja ja Tõlliste vallavolikogu liige Kaupo Kutsar.

«Võiks ju loota teede valdajale, kinnistute omanikele või ka omavalitsusele, kuid eks tee valdaja ei jõua alati väiksematele teedele ja omanikke ei ole tihti kohapeal. Kurb oleks oodata mõnda õnnetust ja alles seejärel tööle asuda,» rääkis Kutsar. «Kohalikud elanikud näevad siinseid kitsaskohti ning seetõttu on väga lihtne ja operatiivne käed külge panna ning asi ära teha.»

Nii lõikasidki talgulised puudelt alumisi oksi, et liiklusmärke oleks näha ning ka ristmikul ja väljasõitudel oleks nähtavus parem. «Oksi sai kokku kaheksa metsaveohaagise koormat,» lisas Kutsar. «Mõni päev varem helistasin ka kohalikule teemeistrile, kellega konsulteerisime töödeaegse ohutuse tagamise asjus.» Oksade ladustamine oli kokku lepitud kohaliku külaelanikuga tema metsakinnistule, kus need aja möödudes mädanevad.

Ristmikel ja liiklusmärkide ees on oksi vaatevälja piiramas mujalgi Eestis ning seetõttu tekkis talgulistel mõte oma ideed ka teistega jagada. «Otsustasime teha Tagula küla poolt Eesti Vabariigi juubeliks kingituse ja kutsuda teisigi üles rahvaalgatuse korras teede ja tänavate ääres vaatevälja piiravaid oksi kärpima. Kui selle algatusega suudame hoida ära kas või ühe õnnetuse, on kogu Eesti palju õnnelikum,» sõnas Kutsar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles