Kõmu tekitanud sepikoda ootab endiselt rahastust

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme mõisa endise sepikoja ainukene elanik Juss Saar on maja oma koduks kutsunud üle 70 aasta. Tema arvates on igati kiiduväärt, et selle kallal viimaks toimetatakse ning lagunemine peatatakse.
Helme mõisa endise sepikoja ainukene elanik Juss Saar on maja oma koduks kutsunud üle 70 aasta. Tema arvates on igati kiiduväärt, et selle kallal viimaks toimetatakse ning lagunemine peatatakse. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Eelmisel kevadel otsustas Helme volikogu kohalikule MTÜ-le võõrandada valla omandis olnud ajaloolise sepikoja tasuta, lootuses, et õigetes kätes saab lagunev hoone viimaks korda. Hoone juures on pealtnäha muutunud vähe, kuid omanikud kinnitavad, et projekt katki ei jää.

Vallavara kinkimise tegi toona eelkõige küsitavaks tõik, et MTÜ Helme Selts omanikud olid volikogu liige Andrus Lepikov ja vallavalitsuse liige Peeter Arro. Sel põhjusel nimetas volikogu istungil otsuse vastu hääletanud Harry Mägi seda teiste hulgas vallavara kantimiseks ning hoiatas valda peatse kaitsepolitsei koputuse eest selle uksele.

Kuigi asi nii kaugele ei jõudnud, ilmutasid otsuse üle nördimust ka aastaid tagasi sama hoone vastu huvi tundnud ettevõtjad. «Meie idee oli hoone laenu võttes ära osta ja korda teha, aga me isegi ei jõudnud summadeni, kuna vallavanem (Tarmo Tamm – toim) näis sellele väga vastu olevat,» meenutas näiteks praeguseks Tõrvas toitlustuskohta pidav Kristi Napast kuue aasta tagust seika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles