Paindlikud toetused peaks aitama tööle naasta

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmise aasta alguses jõustuv seadusemuudatus puudutab ka õpilaste suvist töötamist: enam ei arvestata laste töötasuga leibkonna toimetulekutoetuse määramisel.
Järgmise aasta alguses jõustuv seadusemuudatus puudutab ka õpilaste suvist töötamist: enam ei arvestata laste töötasuga leibkonna toimetulekutoetuse määramisel. Foto: Peeter Kümmel / Sakala / Scanpix

Kui praegu väheneb tööle läinud töötu toetus juba esimesel palgapäeval, siis uue süsteemi järgi kehtivad tööleminejale kuue kuu jooksul soodsamad tingimused.

Valitsus kiitis möödunud nädalal heaks sotsiaalhoolekande seaduse muudatused, mis muudavad toimetulekutoetuse süsteemi paindlikumaks ning aitavad toetuse saajad tagasi tööturule. Muudatused puudutavad peamiselt toimetulekutoetuste arvestamist, toimetulekupiiri ja peretoetusi.

Kui töötu, kes saab ka toimetulekutoetust, läheb tööle, siis kahe esimese ametis oldud kuu jooksul tema töötasu toimetulekutoetuse määramisel sissetulekute hulka ei arvestata. Järgmised neli kuud arvestatakse sissetulekute hulka töötasust vaid 50 protsenti. See tähendab, et kui praeguses süsteemis väheneb toetus juba esimesel palgapäeval, siis uue süsteemi järgi on tööle minejale kuue kuu jooksul soodsamad tingimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles