Helme saab lõpuks tänavavalgustuse

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme asulas (fotol) ja Ala kergliiklusteel viivad töid läbi Võrumaa ettevõtte Kagu Elekter OÜ töölised. Helmest mööduval kergliiklusteel on aga tööde tegija Oja Ehitus OÜ.
Helme asulas (fotol) ja Ala kergliiklusteel viivad töid läbi Võrumaa ettevõtte Kagu Elekter OÜ töölised. Helmest mööduval kergliiklusteel on aga tööde tegija Oja Ehitus OÜ. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalanelane

Viimased nädalad on Helmes ja Linna küla servas käinud kiired tööd, et oktoobri esimeseks pooleks mõlemad asulad täies ulatuses tänavavalgustusega katta. Lisaks kerkivad uued postid ka asulaid läbivate kergliiklusteede äärde.

Helme ehitus- ja majandusnõuniku Andres Jursi sõnul püstitatakse Helmesse ühtekokku 55, Linna küla maantee poolsesse serva 21 ja kergliiklusteede äärde 22 uut tänavavalgustusposti. Sellega olevat viimaks kaetud praktiliselt sada protsenti mõlema asula tänavatest ning lisaks saavad madalama valgustuse mõned üldkasutatavad pargiteed.

Ühtekokku ligi 156 000 euro suuruse maksumusega tööd katab vald laenurahast. «Laenuvõtmine oli valla eelarvesse juba ammu sisse kirjutatud, kuna aastate jooksul on selgeks saanud, et vastavat projektiraha äärealadele ei jätku,» selgitas Helme vallavanem Tarmo Tamm, kelle sõnul hirmu, et vald ennast lõhki laenab, pole. «Laenu plaanisime võtta kuni 380 000, seega jääb raha veel ülegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles