Ühe kirikuvastase rünnaku sooritajad teada, teise puhul mitte

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaani kiriku peasissepääsust vasakpoolne aken lõhuti ööl vastu 7. septembrit 2016 ning tungiti kirikusse. Õnneks leidis kogudus kiirelt võimaluse kahjude kõrvaldamiseks.
Valga Jaani kiriku peasissepääsust vasakpoolne aken lõhuti ööl vastu 7. septembrit 2016 ning tungiti kirikusse. Õnneks leidis kogudus kiirelt võimaluse kahjude kõrvaldamiseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödas on aasta sellest, kui Valga Jaani kirikus leidis aset kummaline vahejuhtum, millele järgnes mõne nädala pärast teinegi. Üks juhtum on lahenduse leidnud, teine mitte.

Mullu 7. septembri hommikul kella 6.15 ajal avastas politsei, et Valgas on lõhutud üks Jaani kiriku akendest ning selle kaudu hoonesse sisenetud. Midagi muud kirikus lõhutud ega varastatud ei olnud, küll aga oli põletatud sealseid küünlaid. Juhtunu osas algatati väärteomenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb omavolilist sissetungi.

«See väärteomenetlus on tänaseks lõpule jõudnud. Politsei selgitas välja, et Jaani kirikusse sisenesid mullu septembris omavoliliselt kaks noorukit vanuses 21 ja 18 eluaastat. Politsei määras noorukitele süüteo eest karistuseks rahatrahvi,» kinnitas politsei pressiesindaja Ragne Keisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles