Konfliktid nõukoguga maksid haiglajuhile töökoha

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva haigla ja tervisekeskuse endine juht Heli Holm (paremal) esitas tekkinud lahkhelide tõttu asutuste nõukogudele lahkumisavalduse, kuid sellest hoolimata otsustasid nõukogud ta ametist tagasi kutsuda. Koos temaga lahkus haigla töölt ka õde Lea Raal (vasakul), kes sel kuul uue juhi palvel haiglas jätkab.
Tõrva haigla ja tervisekeskuse endine juht Heli Holm (paremal) esitas tekkinud lahkhelide tõttu asutuste nõukogudele lahkumisavalduse, kuid sellest hoolimata otsustasid nõukogud ta ametist tagasi kutsuda. Koos temaga lahkus haigla töölt ka õde Lea Raal (vasakul), kes sel kuul uue juhi palvel haiglas jätkab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva tervisekeskuse ja haigla nõukogud otsustasid mõlema asutuse juhataja Heli Holmi ametikohalt vabastada. Nõukogu liikmete sõnul esines asutuste juhtimises lubamatuid puudusi.

Et kriitikanooli on loos palju ja seotud osapooled mures, et artikkel võib haigla ja tervisekeskuse mainet kahjustada, tuleb alustuseks rõhutada, et kõigi poolte sõnul teeb asutuste personal tänuväärset tööd ning järgnev arutelu puudutab eelkõige nende juhtimist. Samuti tuleb rõhutada, et ükski seotud inimestest ajalehe poole ei pöördunud ning teema tõstatamine on reporteri initsiatiiv.

Holmi viimane tööpäev oli 9. august, asutuste juhtimise võttis ajutiselt üle Helme pansionaadi juht Peeter Arro. Tervisekeskust oli Holm selleks ajaks juhtinud 15 ja haiglat 10 aastat. Poole aasta jooksul suurenenud vastuolud nõukoguga olid naise sõnul hakanud ta tervisele. Seetõttu esitas ta lahkumisavalduse. «Ma enam ei maganud öösiti, muudkui muretsesin, mõtlesin, et mida ma olen valesti teinud, miks selline survestamine käib,» sõnas Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles