Noored õppisid ohutult parkuurima

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülla Tamm

Huvi parkuurimise ehk sellise spordiala vastu, kus tuleb liikudes mitmesuguseid takistusi ületada, on noorte seas aina kasvav. Seda kinnitas ka laupäeval Helme vallas Ritsu spordibaasis aset leidnud parkuurikoolitus.

Koolitusel jagati noortele liikumiskunsti esmaseid näpunäiteid, vajalikke õpetusi kogunes saama ligi 30 huvilist vanuses 7–14 aastat.

"Koolitusel õpetasid spetsialistid noortele, kui oluline on venitamine, ning näitasid lihtsamaid hüppeid, mida sammhaaval täiendati,« kirjeldas Helme valla noorsootöötaja Ülla Tamm. »Lisaks katsetasid nad takistuste ületamist võimalikult kiirelt ja sujuvalt, sealjuures pöörati tähelepanu liikumistehnikale ja ohutusele. Nelja tunni jooksul said noored uusi teadmisi ja oskusi ning samas treenida kõiki lihastüüpe.«

Tamme sõnul sündis parkuurikoolituse idee juba eelmise aasta talvel, kui noored proovisid mitmesuguseid hüppeid ja parkuurivõtteid, esmased õpetused selleks saadi aga interneti vahendusel.

»Selleks, et nende harrastus oleks ohutu ning läbimõeldum, kutsusime kohale vastava ala spetsialistid, kes  õpetaks noortele parkuurimise baasteadmisi nii teoorias kui ka praktikas,« sõnas Tamm. Tema sõnul kirjutasid nad koos Taheva valla noorsootöötaja Rasmus Onkeliga koolitusele rahastuse saamiseks projekti noortekeskuste konkursile.

Tamm lisas, et tagasiside nii osalejatelt kui ka läbiviijatelt oli hea ning noored avaldasid soovi, et taolisi koolitusi korraldataks edaspidigi. 

Koolitus sai teoks ANK konkursiprojekti »Taheva ja Helme valla noorte omaalgatuse toetamine koostöö ja sportimisvõimaluste kaudu" käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles