Tapmises süüdimõistetu vabaneb vanglast enne tähtaega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus vabastas eelmisel nädalal 40aastase Janis Roose karistuse kandmiselt tingimisi enne tähtaega katseajaga 8. juunini 2019. Sel kuupäeval lõppenuks tema karistusaeg selle täielikul ärakandmisel. Roose oli süüdi mõistetud Valkas 2010. aastal toime pandud tapmises. Teda süüdistati ka Valgas toime pandud tapmises ning röövimises, kuid prokurör loobus tema osas antud süüdistustest.

«Katseajal peab Roose täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Lisaks ei tohi ta tarvitada alkoholi, peab otsima endale töökoha või võtma end ühe nädala jooksul pärast vabanemist arvele töötukassas. Peale selle peab ta osalema sotsiaalprogrammides ning alluma ravile, olles selleks andnud nõusoleku,» täpsustas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Roose karistusaeg algas 8. juunil 2010. «Mees on oma karistusest ära kandnud üle seitsme aasta ehk üle kahe kolmandiku. Sellega on olemas formaalne alus kinnipeetava vabastamiseks tingimisi enne tähtaega,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles