Otepää kitarrivirtuoos asub õppima Saksamaal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Peterson esineb septembris kodupubliku ees.
Priit Peterson esineb septembris kodupubliku ees. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel aastal Tartus Heino Elleri nimelise muusikakooli klassikalise kitarri eriala cum laude lõpetanud Otepää noormees Priit Peterson jätkab oktoobrist alates õpinguid Saksamaal Weimaris F. Liszti nimelises muusikakõrgkoolis. (Hochschule für Musik Franz Liszt).

«Möödunud aasta oli Priidule väga tihe,» rääkis kitarriõpetajast isa Peep Peterson. «Tal oli käsil korraga kaks kursust ning lisaks õppis ta intensiivselt saksa keelt, et omandada nõutav B2 tase.»

Weimaris oli sisseastumise konkurss suur. «Koos magistriõppega oli sisseastujaid oli üle 40. Ricardo Gallén, kelle juurde Priit õppima asub, võttis vastu ainult kaks õpilast: ühe magistrantuuri ja teise bakalaureuseõppesse. Priit oli üks neist,» lisas Peep Peterson.

Enne Saksamaale õppima asumist annab noormees kaks viimast kontserti Valgamaal: 22. septembril Otepää muusikakoolis ja 26. septembril Valga muusikakoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles