Šotimaa noored tulevad Tõrva raadiotegemist õppima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Raadio varasem meeskond.
Tõrva Raadio varasem meeskond. Foto: Tõrva raadio

Tõrva piirkonna noored on üle kahe aasta läbi viinud ajutist noorteraadiot nimega Tõrva Raadio, mis koondab piirkonna noored, pakub neile arenguvõimalust ning võimalust panustada kogukonna ellu. Nüüd tulevad Tõrva raadiotegemist õppima ka Šotimaa noored.

Ettevõtmise eestvedaja Margo Metsoja sõnul on peamine eesmärk väliskülalisi raadiot tegema õpetades ise areneda ja paremaks saada. Selle abil suureneb Tõrva Raadio võimekus ning liikmed suudavad edaspidi raadioperioode pikemalt ette võtta.

«Raadioväliselt saavad mõlemad organisatsioonid oskuse ja kogemuse läbi viia rahvusvahelisi projekte. Lisaks on projekt ja reis Šotimaale ühtlasi preemia tublidele noortele, kes juba aastaid oma vaba aega Tõrva Raadiole panustanud on,» rääkis Metsoja.

Tõrva Raadio meeskond uueneb pidevalt ning iga raadioperiood on millegipoolest eriline.

Käesoleva algatuse, mis toob Šotimaa noored Tõrva, eesmärk on Tõrva Raadio edukat praktikat levitada ja ellu viia rahvusvaheliselt.

«Toimub kaks kohtumist välispartneriga, DD8 Music Šotimaalt, mis on tegelenud vabatahtliku bändiruumi ja salvestusstuudioga ning mille noored soovivad kätt proovida noorteraadioga,» rääkis Metsoja, et kitsid oma kogemusi jagama ei olda.

Projektist saab osa mõlemast riigist umbes 25 noort ja see kestab 2017. aasta juulist tuleva aasta märtsini. Kohtumistevälisel ajal toimuvad tegevused – koolitused, meeskonnaüritused, analüüsiseminarid – mõlemas riigis eraldiseisvalt.

Külalised Šotimaalt peatuvad Tõrvas 21.–26. septembril ja Tõrva Raadio tiimi võõrustatakse mägisel Šotimaal novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles