Tohter askeldab endanimelises talus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 50 aasta Valgas lastearstina töötanud 76aastane Aasa Põder on oma missiooniks võtnud jätkata abikaasa vanemate talu arendamist. Aias kasvab tal ohtralt lilli, mis pakuvad avastamisrõõmu ja silmailu.
Üle 50 aasta Valgas lastearstina töötanud 76aastane Aasa Põder on oma missiooniks võtnud jätkata abikaasa vanemate talu arendamist. Aias kasvab tal ohtralt lilli, mis pakuvad avastamisrõõmu ja silmailu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päiksepaistelisel, kuid tuulisel septembripäeval sättisime autonina Tagula poole, et külla minna Põdra talus askeldavale Aasa Põdrale. Kuritse järve suunas sõites peatusime esimese majapidamise juures ning kindluse mõttes helistasin, et küsida, kas oleme õiges kohas. «Ma nägin teid juba eemalt kõrgelt kartulikombainilt. Sõitke veel edasi, minu talu on järgmine,» kõlas telefonis perenaise reibas hääl.

Talus oli sel päeval kartulivõtt ning Aasa Põder oli juba hommikust peale tööd rüganud. «Niisugust imekaunist looduspilti, nagu sealt kombainilt paistab, mujalt ei näe. Harimägi, Otepää kandi kuplid – neid võibki vaatama jääda,» sõnas pärast tervitust Hiiumaa juurtega naine, kes kannab Valga aukodaniku tiitlit ja teenelise arsti aunimetust. Nüüd tegi usin taluperenaine töösse pausi.

Talus rassib mitu põlvkonda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles