Vesi pani inimesed proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee alla on jäänud paljud Mustjõe-äärsed heinamaad ja mõnigi silopall läks veega rännakule. Üks mees pidi sõitma paadiga pallide juurde, et panna need vaia külge 
ketti.
Vee alla on jäänud paljud Mustjõe-äärsed heinamaad ja mõnigi silopall läks veega rännakule. Üks mees pidi sõitma paadiga pallide juurde, et panna need vaia külge ketti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ootamatu suurvesi Mustjõel sulges maantee, heinapallid jäid vee alla ning vasikad pidid elu eest võideldes kõrgema kohani ujuma.

«Sada heinapalli jäi vee alla,» tõdes Peep Lüüs Taheva vallast. «Hakkas sadama ja siis läks nii pehmeks, et ei hakanud traktoriga niitu lõhkuma. Ja nüüd tuli suurvesi ka – mida keegi uskunud.»

Lüüsil on lihaveiseid 40 ringis. Nendega midagi halba ei juhtunud, kuid üleelamisi oli küll. Vasikad jäid algul jõe kaldale kõrgemale kohale seisma. «Käisime nende juures. Lehmad nägid seda ja siis tulid ise vasikatele järele. Pärast tulid koos karjaga. Vett oli väga palju, vasikad põhimõtteliselt ujusid lehmadele järele. Vaatasin, et upuvad ära.» Õnneks seda ei juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles