Inimesed saavad taas abi kodukoha lähedalt

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füsioterapeut Nele Laurimaa kliendiga harjutusi sooritamas.
Füsioterapeut Nele Laurimaa kliendiga harjutusi sooritamas. Foto: Meeli Tuubel

Kuigi Valgas on juulist taas olemas kauaoodatud võimalus saada abi töövõime ja toimetuleku taastamiseks, on algus olnud tagasihoidlik. Põhjuseks abivajajate teadmatus ja asjaajamiste kohatine keerukus.

Tartus tegutsev Tarbatu Tervisepark pakub Valgas oma meeskonna teenuseid juba mõnda aega ja eelinfot sellest jagati mitmesuguseid kanaleid kaudu. Siiski hakatakse alles nüüd pakutavat üles leidma. Põhjuseid on mitu. Näiteks lapsevanem, kes siiani käinud lapsele teraapiat saamas Otepääl ja Pärnus ning pikisilmi oodanud selle võimaluse taastekkimist Valgas, leidis, et infot napib ja asjaajamine on keerukas.

Nimelt ei ole võimalik teraapia saamiseks lihtsalt niisama ühest asutusest teise üle minna, vaid selleks peab sotsiaalkindlustusametist uue suunamise saama. Õnneks käinud toimingud sedakorda üsna kiiresti ja juba paari päevaga said asjad niikaugele, et võis uues asutuses ajad paika panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles