Arvamus: Omavalitsuse volikogu valimised Valgamaal: me kolmekesi tuleme ...

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarius Suviste
Maarius Suviste Foto: Arvo Meeks

Pärast kohalikke valimisi jääb Valgamaale praeguse 13 omavalitsuse asemel kolm. Ruutmeetreid ja elanike arvu  suurendavad oluliselt Otepää, Tõrva ja Valga. Justkui püha kolmainsus. Kolme valla peale kokku kandideerib volikogudesse 364 inimest. Valgas on konkurss 5,1 inimest ühele volikogu toolile, Tõrvas 5,8 ja Otepääl 6,2 inimest.

Ja jälle on Otepää rohkem pildil! Mitte ainult selle poolest, et seal on konkurents kõige tihedam, vaid ka seetõttu, et seal alati midagi toimub. Ei, me ei räägi praegu spordist, saunamaratonist ega turismist. Nagu kohalikud ütlevad, on enne valimisi poliitiline võnge jälle lakke löödud, nii et kodukandis ei ole kunagi igav.

Kui ajas veidi tagasi vaadata, oleks Otepää justkui umbusaldamise sünonüüm. Kindlasti oleks see hea viktoriiniküsimus, kui palju linnapäid-vallavanemaid on Otepääl taasiseseisvumise ajast saati olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles