Noormehed läksid end meheks vormima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga sõjamuuseumi õuele kogunes teisipäeva hommikul neljakümne noormehe ringis. Kotid bussi pagasiruumi asetatud, viimased kallistused, musid ja embused emadelt-isadelt, sõpradelt, pruutidelt ning elukaaslastelt vastu võetud, asusid noormehed teele ajateenistusse.

Niinimetatud kolmanda ehk selle aasta viimase võtmise käigus kutsuti seekord Valgamaalt ajateenistusse kokku 47 noormeest, kellest enamik oli kogunemispunkti Valga militaarmuuseumi õule saabunud koduste ja tuttavate seltsis. Mõni noormees oli end minekuks juba ka kiilaks püganud. Meeleolu oli pigem rõõmsapoolne ning kusagil polnud märgata ka punaseks nutetud silmadega emasid ega tüdruksõpru.

«Meeleolu on tavaline ja ajateenistusse minek ei hirmuta. Olen ikka uurinud, mis mind seal ees ootab. Pole midagi hullu,» arvas Alalt pärit Keimo Saar. Sama kandi poiss Lauri Utsar oli arvamusel, et tunne on normaalne ja ajateenistusse minek midagi hirmsat endast ei kujuta. «Arvan, et saan hakkama. Olen tegelikult päris hästi kursis sellega, mis mind ajateenistuses ees ootab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles