Kunstiakadeemia tudengite kunstifestivalil kajastus Valga ajalugu

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimus Valga linna tänavatel mikro-kunstifestival. Kunstiakadeemia tudengite tööd peegeldasid kunstiakadeemia sisearhitektuuri ja urbanistika stuudioaine magistrantide uurimusi kaksiklinnast.

„Võtsime käesoleva sügise arhitektuuriosakonna urbanistika ja sisearhitektuuri ühisstuudio aineseks Valga linna. Täna toimuski Valgas üliõpilaste tööde esitlus, mis käsitlevad Valga kui kaksiklinna, piirilinna ja kahaneva väikelinna teemasid. Tegemist on aktiivse ja ka laiema avalikkuse poolt kogetava esitlusega, nn väikse festivaliga,” tutvustas festivali  Eesti kunstiakadeemia stuudioaine juhendaja Keiti Kljavin.

Piiri olemasolu või kadumise tõttu keskuskoha ja ääreala nimetuse vahel pendeldavaid linnu pole palju ning Eesti kontekstis on Valga ainukordne. Eesti Kunstiakadeemia urbanistika ja sisearhitektuuri magistrandid uurisid sügissemestri stuudioaines ajaloolise Walk linnaruumi kujunemist ja kahaneva linna elu kvaliteete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles