Lärm ei lase rahus elada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mul on kodukontor siin. Tahan lahtise akna juures tööd teha, aga ei saa,» ütles Toogi tänava elanik Armin Aramaa, kes ei soovi oma maja läheduses tööde peatamist, küll aga leiab, et neid saaks teha mõistlikumalt. Pildil seisab ta oma kodu lähedale jääva tee ääres, mille kaudu linn metsast palke välja veab ja neid taamale ladustab.
«Mul on kodukontor siin. Tahan lahtise akna juures tööd teha, aga ei saa,» ütles Toogi tänava elanik Armin Aramaa, kes ei soovi oma maja läheduses tööde peatamist, küll aga leiab, et neid saaks teha mõistlikumalt. Pildil seisab ta oma kodu lähedale jääva tee ääres, mille kaudu linn metsast palke välja veab ja neid taamale ladustab. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Valgalane Armin Aramaa on kodulinnale truuks jäänud, kuna see on vaikne ja rahulik koht. Nüüd ütleb ta aga, et maja ümber pidevalt käivate tööde lärm ei lase enam rahus elada.

Aramaa elab linna ääres Toogipalu kalmistu lähedal Toogi tänavas, mis on väike eraldatud tänav, kus asuvad eramajad. Kodukontoris töötava mehe tuju rikuvad aga maja ümber käivate tegevuste kaasnähud. Linn lõikab metsast palke, mida juba kolmandat aastat ladustatakse Toogi tänava äärde. Palgid tuuakse metsast välja mööda teed, mis möödub Aramaa naabri maja kõrvalt, tema maja on kohe järgmine. Masinad on tee poriseks kündnud.

Aramaa sõnul võiks palke välja vedada ja ladustada veidi maad linna suunas jääva teeotsa kaudu, kus see inimesi ei segaks. «Kas metsatraktoril ei ole mõistlik mööda luhta tulla, palke sinna ladustada? Seal ei sega mitte keegi, seal ei ela keegi. Pealegi keegi ei korista, kui palgid ära viiakse. Eraldi peab linnavalitsusele kirjutama, et tulge siia. Siis vaevaliselt koristatakse ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles