Pedeli poolsaarele istututakse professorilt nime saanud puud

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedeli poolsaar
Pedeli poolsaar Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsusel on plaanis muuta Pedeli poolsaar linnaelanikele ja külalistele veelgi meeldivamaks vaba aja veetmise ja kokkusaamise kohaks, kus korraldatakse ka vabaõhukontserte ja peetakse piknikuid, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete juht.

Pedeli poolsaare paviljon on plaanis uuendada, selleni viiva tee ääres oleva pingirea alused sillutada ja lähedusse rajada istutusala. Alustuseks istutavad linnajuhid poolsaare tippu homme kolm iluõunapuud.

Puhkeala pingialused vajavad tugevdamist maakividega, rannamaja kõrval asuvate pinkide puhul õnnestus töö hästi. Samad alused tehakse ka linnarahva seas popiks saanud kiikpinkidele. Kolmapäeval tulid linnavalitsusele appi kive paigaldama Swedbanki töötajad haljastaja Kristi Põldvee juhendamisel.

Valga linnavalitsuse tegevusperioodi 2013–2017 tähistamiseks otsustati istutada iluõunapuud «Professor August Vaga». Tegemist on Eestis aretatud puudega, millele on antud nimi tuntud botaaniku ja Tartu Ülikooli õppejõu professor August Vaga järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles