Valimisjuht: noor valija on teadlik ja sirgeseljaline

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talituse juht Tõnis Lass on üks seitsmest Valga maavalitsuse töötajast, kes samas majas jätkab.
Talituse juht Tõnis Lass on üks seitsmest Valga maavalitsuse töötajast, kes samas majas jätkab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maakonna valimisjuht Tõnis Lass on selles ametis 1990. aastate algusest. Aja jooksul on mõndagi muutunud: valimiste köögipoolel on vähem käsitööd, info liigub kiiremini ja e-hääletus muudab protsessi palju paindlikumaks. Noorte valijate antud häältel on aga eriline väärtus.

Mis tänavu seoses valimistega teisiti on?

Eks maavalitsuste ja riigi elu ongi pidevas reformimises olnud. Olen maasekretärina ametis aastast 1990 ja 27 aasta jooksul ei ole elu paigal seisnud. Viimane muudatus oli selle aasta alguses, näiteks oli varem maakonna valimiskomisjonide käes ka valimiskaebuste lahendamine. Suur osa neist sai siin ära lahendatud, nüüd liigub iga kaebus riigi valimisteenistusse ja seejärel vabariigi valimiskomisjonile läbivaatamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles