Peale sajuta pühapäeva saabuv nädal on väheste vihmasadude ja muutliku ilmaga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm
Vihmane ilm Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Pühapäev on sajuta, kuid oktoobri teise poole alguseks on esmaspäevast alates oodata vähest vihma ja sügiseselt muutlikku ilma.

Pühapäeva öö hakul eemaldub madalrõhulohk ühes vihmahoogudega Venemaale ja selle järel muutub taevas selgemaks – kohalike omavalitsuste valimise päev tuleb seega sajuta ning ajuti näitab end pilvede vahelt ka päike.  

Ööl vastu pühapäeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool, enamasti Ida-Eestis sajab hoovihma. Edelatuul pöördub loodesse 5-10, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s, hommikuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 5-10 kraadi.

Pühapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub loode- ja läänetuul 5-11 m/s. Sooja on 9-14 kraadi.

Ilmateenistuse teatel eemaldub esmaspäeva öösel kõrgrõhuhari Venemaa poole. Ilm on pilves selgimistega ja mitmel pool sajab vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9 m/s, hommikust alates tugevneb edela- ja lõunatuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 4-9, rannikul paiguti kuni 12 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vähest vihma. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 10-15 kraadi.

Teisipäeva öö hakul eemaldub madalrõhulohk ühes sajuhoogudega Venemaale, ilm on vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta. Puhub lääne- ja loodetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 3-8, rannikul paiguti 11 kraadi. Teisipäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab vihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-11, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhtul läheneb Läänemerelt uus madalrõhulohk, tuul pöördub lõunakaarde ja nõrgeneb 4-9 m/s. Sooja on 10-14 kraadi.

Kolmapäeval liigub üle Eesti väike osatsüklon. Öösel on pilves selgimistega ilm ja ajuti sajab vihma. Puhub edela- ja läänetuul 6-11, rannikul iiliti 15 m/s. Sooja on 5-9, rannikul kuni 12 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja ajuti sajab vihma. Puhub edela- ja läänetuul 6-11 m/s. Sooja on 8-12 kraadi.

Neljapäeval tugevneb pärast madalrõhulohu eemaldumist kõrgrõhuhari. Sajuvõimalus on öösel ja ennelõunal märksa väiksem, pärastlõunal võib Skandinaavia kohal aga areneda uus osatsüklon ja sel juhul ulatuvad selle idaserva vihmapilved Eestissegi. Kagu- ja idatuul tugevneb päeva jooksul. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 0 kuni +5, madalamates kohtades võib termomeetrinäit kuni -2 kraadini langeda. Rannikul on sooja kohati kuni 7 kraadi, päeval 7-10 kraadi.

Reedel jääb ilma tegema madalrõhkkond. Selle täpne asukoht ja edasine liikumise trajektoor on veel selgusetu, kuid suure tõenäosusega tuleb ilm sajune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles