Õpilased pääsevad edukate ettevõtete tagaruumidesse

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääriretkedel on osalenud ka Palupera kooli õpilased.
Karjääriretkedel on osalenud ka Palupera kooli õpilased. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa koolinoored saavad kandideerida karjääriretkedele, mille käigus saavad õpilased tuttavaks oma kodukandi tööandjatega. 9.–12. klasside õpilastele mõeldud ekskursioonid toimuvad Valgamaal teist korda.

Retkede eesmärkidega tahame tutvustada Valgamaa koolinoortele tulevikuvõimalusi nende kodukandis. «Tahame luua karjäärivalikute ees seisvatele noortele arusaama, et ka Eesti väiksemates piirkondades on palju edukaid ja innovaatilisi ettevõtteid, kellega oma tulevikku siduda,» rääkis retki korraldava KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver.

«Sageli on just nende ettevõtete tubli käekäik saanud alguse mõnele spetsiifilisele probleemile või vajadusele lahenduse leidmisest, mille kallal toimetades on saavutatud üleriigiline või isegi rahvusvaheline haare, isegi kui ettevõte tegutseb suurematest linnadest väljaspool. Tahame tutvustada selliseid näiteid, sest soovime innustada õpilasi ka ise ärivõimalusi märkama ja ettevõtlikku vaimu kodupiirkonna heaks rakendama,» selgitas Liiver.

Suur huvi kodukandi ettevõtluse ja karjäärivõimaluste vastu on varasemalt toonud karjääriretkedele ligi 450 õpilast, kes on külastanud erinevates maakondades ligi 50 ettevõtet. Valgamaalt osalesid eelmisel aastal Pühajärve, Palupera ja Ala põhikooli õpilased. Tänavu on koolinoortel taas võimalus tutvuda ühe päeva jooksul oma kodupiirkonnas kuni kolme ettevõttega.

Et kõigil Valgamaa klassidel oleksid võrdsed võimalused menukatel karjääriretkedel osalemiseks, viiakse läbi konkurss. Nii oodatakse hiljemalt 23. oktoobriks  9.–12. klasside sooviavaldusi aadressile, mille leiab ekskursioonide korraldaja kodulehelt.

Avalduses tuleb ka põhjendada, kuidas plaanitakse ekskursioonil omandatut edasi jagada või koolitöös rakendada. Kõigi laekunud taotluste seast valitakse 1. novembriks välja klassid, kes karjääriretkedel osaleda saavad.

Karjääriretked toimuvad novembrikuu keskel üheksas maakonnas: Valgamaal, Harjumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Saaremaal, Tartumaal, Viljandimaal ja Võrumaal. Nende läbiviimist rahastab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles