Valgamaal on hääletamas käinud üle 41 protsendi valijatest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimispäev jaoskondades
Valimispäev jaoskondades Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel oli kella 12 seisuga käinud hääletamas 35,9 % valijatest. Kõige kõrgem on seni olnud osalusprotsent Jõgevamaal (44,4%) ja kõige madalam Ida-Virumaal (26,5%).

Valgamaal oli keskpäevaks hääletamas käinud 41,4% valijatest. Sellega oldi maakondlikus võrdluses neljandal kohal. Lisaks Jõgevamaale olid Valgamaast eespool veel Võrumaa (44%) ja Hiiumaa (41,6%).

2013. aasta kohalikel valimistel oli keskpäevaks hääletanud 32,3% valijatest.

Kõik jaoskonnad on avatud kella 20ni. Hääletada saab täna vaid oma elukoha järgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eelhääletamisel antud häält valimispäeval muuta ei saa.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse tõttu on võimalik ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt täna kella 14-ks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles