Karulas ja Tahevas anti hääl ikka oma inimestele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnast välja jäävate piirkondade elanikud käisid täna samuti üsna aktiivselt valimas ja seda maainimesele omaselt pigem hommikupoolikul. Lüllemäel tuldi Karula vallavalitsuse hoone ette ikka autotäie kaupa, aga asi aeti ära ka lihtsalt pühapäevase jalutuskäigu või poekülastuse ajal.

Koos pereliikmetega valima tulnud Ly Bergmann oli esmalt arvanud, et kas üldse valida - justkui ei olevatki, kelle poolt hääl anda. Kuid siis ikka leidnud. Valituks osutus oma piirkonna inimene. "Valisin sellise, kes ikka tegutseb ja näeb vaeva." Naise sõnul on siis ehk lootust, et siinseid inimesi ära ei unustata. Seda aga, kuidas elu edaspidi endises Karula vallas hakkab olema, Bergmann veel ette ei suuda kujutada.

Koos pisitütrega valima tulnud Mikk Gaškov sõnas samuti, et temal oli raske valikut teha. "Tahtsin valida kohalikku inimest, teisest küljest annan endale aru, et see kohalik hääl siin ei mõjuta midagi - linna vastu ei saa." Mees lisas, et sellegipoolest ei näinud ta põhjust mujalt inimest valida, kuigi tema sõnul on selge, et kolmesaja elanikuga Lüllemäe ei saa Valga vastu ja kohalikel on väga väike võimalus suure valla volikokku pääseda. "Ma pean tunnistama, et toimisin praegu oma südametunnistuse vastu ja valisin sellise erakonna, keda ma ei oleks arvanud end kunagi valivat. Valisin kohalikku inimest ja see määras, ei miski muu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles