Õpilased purevad taas küberpähkleid

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed on usinad arvutikasutajad, paraku on arvutimaailmas ka rohkesti ohtusid. Foto on illustratiivne.
Lapsed on usinad arvutikasutajad, paraku on arvutimaailmas ka rohkesti ohtusid. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

4.–9. klasside õpilased saavad taas osaleda digitaalse ohutuse e-testis Küberpähkel.

Testis on 30 küsimust ja taustaküsimused. Auhinnad jagatakse välja loosiga.

Kuidas käituda internetis, hoida tervist ja tunda ära petuskeeme – just sellised on e-testi küsimused. «Küberohtudega võitlemisel ja digitaalsete ohutuse kasvatamisel on vajalikud nii teavitustöö kui ka oskuste katsetamine,» kirjeldas Küberpähkli korraldaja Birgy Lorenz.

Tallinna TehnikaüliE-testimist toetavad kaitseministeerium, Eesti Interneti sihtasutus, Tallinna tehnikaülikool, HITSA, politsei- ja piirivalveamet, Targalt Internetis programm/Lastekaitse Liit, Telia Eesti, BCS Koolitus, Insplay ja Tallinna haridusamet.

Küberpähkli võistlust korraldatakse Eestis juba kolmandat aastat, kuid esmakordselt on see kättesaadav internetist kõikidele 4.–9. klasside õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles