Valgamaal ületas valimisaktiivsus Eesti keskmise

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva piirkonna reformierakondlased pidasid koos sõpradega valimispidu Taagepera lossis. Hääletustulemusi uurivad erakonna nimekirjas vallavolikokku kandideerinud Valdeko Kalamees (vasakult) ja Andres Saarep ning nende seltskonnaga liitunud kohalik ettevõtja Marko Ilisson.
Tõrva piirkonna reformierakondlased pidasid koos sõpradega valimispidu Taagepera lossis. Hääletustulemusi uurivad erakonna nimekirjas vallavolikokku kandideerinud Valdeko Kalamees (vasakult) ja Andres Saarep ning nende seltskonnaga liitunud kohalik ettevõtja Marko Ilisson. Foto: Arvo Meeks

Valgamaal osales esialgsetel andmetel seekordsetel kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel 56,3 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Seega olid maakonna valijad aktiivsemad kui Eestis keskmiselt – riigis kujunes osalusprotsendiks 53,4. Valgamaa tulemus oli üpris sarnane neli aastat tagasi toimunud eelmistele omavalitsuse volikogu valimistele, siis oli hääletamises osalenute protsent 56,72.

Seitse kandidaati sai sedapuhku maakonnas sellise hulga hääli, mis võimaldas neil volikokku pääseda isikumandaadiga. Selle saamine ei sõltu sellest, kui palju hääli kogub antud piirkonnas nimekiri, mida kandidaat esindab. Isikumandaadiga pääseb volikokku kandidaat, kellele antud häälte arv ületas ringkonna lihtkvoodi. Lihtkvoodi saamiseks jagatakse vallas või linnas kandidaatidele antud kehtivate häälte arv mandaatide arvuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles