Juhtkiri: Läheb põnevaks

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohaliku omavalitsuse valimiste esialgsed tulemused on selgunud. Üle-eestiliselt tegi sarnaselt nelja aasta tagusele ajale taas parima tulemuse Keskerakond – tõsi küll, kui toona koguti riigis 31,9 protsenti häältest, siis nüüd ligi viis protsenti vähem. Varasemast tugevama tulemuse tegid Reformierakond ja EKRE, nõrgema sotsiaaldemokraadid ja IRL.

Valgamaal on valimistulemused igal pool ise nägu. Otepää vallas võitis kindlalt valimisliit Ühinenud Kogukonnad, kes sai esialgsetel andmetel üheksa mandaati 17st. Reformierakond sai neid viis ja Keskerakond kolm. Tõrva vallas sai veelgi kindlama võidu Reformierakond, kes teadaolevalt sai 21 mandaadist 11, sotsid said mandaate kuus, IRL ja Keskerakond kumbki kaks.

Kõige põnevam on seis aga Valga valla tulemustega. Kuigi valimised võitnud Keskerakond sai 27 mandaadist 12, ei piisa sellest, et üksi linna valitseda. Sestap tuleb otsida partnereid. Neid on volikogus neli: Reformierakond sai seitse häält, sotsid kuus, IRL ja EKRE kumbki üks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles