Juhtkiri: Ebaturvaline bussisõit

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõne nädala eest sai Valgamaal bussiõnnetuses viga mitu inimest. Õnneks mitte väga tõsiselt. Siiski on kannatule äärmiselt ebameeldiv, kui ta mõnda aega tugeva peavalu ja iivelduse käes vaevleb ja mitu päeva korralikult süüa ei saa, sest kogu suukoobas on verevalumites ja hambad hellad. Just nii kirjeldas oma õnnetusejärgset seisundit üks bussiavariis kannatanu.

Tõstatub küsimus, kuidas on võimalik, et Eesti teedel sõidavad liinibussid, kus ei ole turvavöösid, mis õnnetuse korral selle tagajärgi suure tõenäosusega leevendaks. Seda ajal, kui aastaid on räägitud selle kinnitamise vajalikkusest – eelkõige küll sõiduautos, aga ka bussides.

Nagu tänasest Valgamaalasest lugeda võib, ei pea tõepoolest maakonnaliinide bussides turvavöösid olema – kuigi paljudes need ka on. ATKO Bussiliinide Valga osakonna juhi Toomas Turgani sõnul on osakonnal 30 bussi ja turvavööd puuduvad nendest üheksal – just üks selline ka õnnetusse sattus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles