Kolm naist kehastavad viitteist tegelast

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas on laval ka Karin Tammaru.
Teiste seas on laval ka Karin Tammaru. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Endla teater toob  30. oktoobril Valga kultuurikeskuse lavale südamliku komöödia «Kõik naistest».

See on eluline, lõbus ja üllatusi pakkuv lavastus, kus kolm näitlejannat – Carmen Mikiver, Karin Tammaru ja Liina Tennosaar –  kehastavad viitteist tegelaskuju ja toovad vaatajani viis omavahel põimunud lugu.

Kõigil naistel alates lasteaiatüdrukutest kuni soliidses eas prouadeni vanadekodus on kõrged väärtushinnangud ja selge maailmapilt. Paraku takistavad elu pisiasjad neil ideaalide järgi elamast. Armastust ei ole vihkamiseta, sõprust konkurentsita, vabadust sõltuvuseta ega andestamist reetmiseta. Sõbralikult enesekriitiline lugu naiseks olemisest toob samaaegselt silmanurka pisara ja suule naeratuse. Lisaks naistele on ainsa mehena laval Jaanus Mehikas.

«See tükk loomulikult ei vasta küsimusele, kes on naine, aga ta loob ilusa portree või ühe võimaluse mõelda, milline võiks naine olla,» ütles lavastaja Kaili Viidas. «Mina tunnen iseennast igatahes igas lavale jõudnud naistegelases natuke ära küll.»

Näidendi autor on Miro Gavran ja tõlkija Hendrik Lindepuu. «Kõik naised» on lavastanud Kaili Viidas, kes tegi ka kunstnikutöö, valguskunstnik on Karmen Tellisaar ja muusikaline kujundaja Janek Vlassov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles