Ühistranspordi korraldaja maakonnas muutub (1)

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodud MTÜ hakkab korraldama ka õpilaste vedu maakonnas. Foto on illustratiivne
Loodud MTÜ hakkab korraldama ka õpilaste vedu maakonnas. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Äriregistris registreeriti 17. oktoobril MTÜ Valgamaa Ühistranspordikeskus. Keskuse asutasid Valga linn, Tõrva linn ja Otepää vald ning riik, mille volitatud esindaja on Valga maavalitsus.

Ühistranspordikeskus võtab uue aasta alguses Valga maavalitsuselt üle maakondliku ühistranspordi korraldamise, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht. MTÜ eesmärk on soodsa ja majanduslikult tõhusa ühistranspordi, sealhulgas õpilaste veo ühtne korraldamine maakonnas.

Kogu maakondlik liinivõrk kujundatakse vastavalt maakonna kolme tõmbekeskuse vajadustele. Igapäevaseks tööks hakkab olema nii liiniveo korraldamine Valgamaa sõitjateveol ja maakondi ühendaval kaugliiniveol, mida toetatakse riigi- või omavalitsusüksuste eelarvetest. Samuti korraldatakse näiteks elanike liikumisvajaduse uuringuid ja ühistranspordi taristu arenguid.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium annab ühistranspordikeskuse tegevuse alustamiseks ühekordse toetusena riigieelarvest 10 000 eurot.

Tulevast aastast kaetakse ühingu halduskulud liikmemaksudest ja riigi toetusest, mis on kuni 2,3 senti liinikilomeetri kohta vastavalt maakonna avalike bussiliinide lepingulisele veomahule.

Ühingu halduskulude liikmemaksudest ja eelpoolnimetatud toetusega katmata osa tasuvad kohalikest omavalitsustest asutajaliikmed vastavalt elanike arvule.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles