Muuseumi töötajad käisid Valga muuseumis Hispaanias

, Valga muuseumi haridus- ja projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumi töötajaid Merili Madissood (vasakul) ja Marju Rebast võõrustas Hispaania Valgas sealse muuseumi direktor Santiago Chenlo Campos.
Valga muuseumi töötajaid Merili Madissood (vasakul) ja Marju Rebast võõrustas Hispaania Valgas sealse muuseumi direktor Santiago Chenlo Campos. Foto: Erakogu

Kui värisevate põlvede ja meeletu ootusärevusega lennukis istudes telefone välja lülitasime, kõlasid kõrvus Valga muuseumi direktori viimased sõnad: «Andke teada, millal saabute. Ma viin teid igale poole!». Siinkohal peab täpsustama, et jutt käib Hispaanias asuva Valga muuseumi direktorist Santiago Chenlo Camposest.

Tegemist oli meie esimese välislähetusega Hispaaniasse, sõpruslinna Valka ja selle lähedal asuvasse Santiago de Compostela ülikoolilinna. Koos Marju Rebasega külastasime Valga muuseumi esindajatena rahvusvahelisi koostööpartnereid. Meie soov oli arutleda nendega täiskasvanuhariduse edendamise üle ja õppida nende kogemustest, kuidas kaasata vabatahtlikke muuseumitöösse.

Laupäeva hommikul O Grove lähistel Atlandi ookeani ranniku äärses majutuskohas ärgates käis peast läbi sada küsimust, mida oleks Hispaania ja Galicia provintsi kohta teada tahtnud saada. Õhtul olime sunnitud tõdema, et infot, mida ammutada, oli kordades rohkem, kui oskasime ette kujutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles