Maavalitsus loodab ilusa tava jätkumist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sai Valgamaa aasta isa tiitli Hargla küla mees Aare Hiob (paremal).
Mullu sai Valgamaa aasta isa tiitli Hargla küla mees Aare Hiob (paremal). Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsus ootab kõiki organisatsioone, asutusi ja eraisikuid aktiivselt esitama Valgamaa aasta isa kandidaate. Aunimetus antakse pereisale, kes on tubli perekonnapea ja lapsevanem, olles laste kasvatamisel eeskujuks, ning kes paistab silma nii kutsealal kui ühiskondlikus tegevuses.

Aunimetuse eesmärk on väärtustada isadust ning isa rolli perekonnas. Ettepanekuid saab esitada 31. oktoobrini.

Kandidaadina võib üles seda valgamaalase, kes on hea isa  ühele või enam lapsele – need võivad olla ka kasulapsed. Ettepanekud aunimetusele, kus on ära märgitud kandidaadi ees- ja perenimi, elukoht, töökoht, amet, laste arv, nende vanused ja nimed ning kandidaadi lühike elukäik koos põhjendusega, tuleb saata maavalitsuse meili- või postiaadressile. Vastava ankeedi leiab maavalitsuse kodulehelt.

Valgamaa aasta isa kuulutatakse välja 8. novembril Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimuval üritusel «Kaunimad aastad», mille käigus toimub ka austamisgala maakonna paaridele, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat.

2014. aastal sai aasta isaks Aleksander Zemskov, aastal 2015 pälvis tunnustuse Vahur Lääts Tõrvast ning 2016. aastal krooniti tiitliga Aare Hiob Taheva vallast.

Aasta isa valib Valgamaa aasta ema ja isa komisjoni ning tunnustusürituse korraldab Valga maavalitsus. Maavalitsus annab aasta isa tiitlit välja viimast korda. Loodetavasti ilus traditsioon jätkub ning selle korraldamise võtab üle mõni muu institutsioon, avaldatakse lootust pressiteates, mille edastas Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles