Puuviljakasvatajad saavad erakorralist toetust

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õunad praegu Venemaa turule teretulnud pole.
Eesti õunad praegu Venemaa turule teretulnud pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 23. oktoobril jõustub maaeluministri määrus, millega kehtestatakse Euroopa Liidu poolne erakorraline toetus Eesti puuviljakasvatajatele. See peaks osaliseks hüvitama kahju, mis on tingitud Venemaa kehtestatud sisseveokeelust Euroopa Liidu toiduainetele.

Määrusega saavad Eesti puuviljakasvatajad ajutist erakorralist toetust kuni 2000 tonni värskeks tarbimiseks mõeldud õunte, pirnide, ploomide ja maguskirsside turult kõrvaldamiseks, saagi koristamata jätmiseks ja toorelt koristamiseks. Erakorraline abimeede on avatud 30. juunini 2018 või kuni 2000 tonni suuruse koguse täitumiseni.

Puuviljakasvatajad, kes soovivad tekkinud kahjude hüvitamist, peavad sellest eelnevalt teavitama Põllumajandusameti taimetervise ja aianduse osakonda, kes viib läbi vajalikud kohapealsed kontrollid. Pärast seda tuleb toetuse taotlus esitada põllumajanduse registrite ja informatsiooni Ametile (PRIA). Toetus makstakse välja hiljemalt 30. septembriks 2018.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles