Valgamaale jäi vaid kolm omavalitsust

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linn on eilsest saadik osa Valga vallast.
Valga linn on eilsest saadik osa Valga vallast. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Alates 22. oktoobrist, pärast kohaliku omavalitsuse volikogu valimistulemuste väljakuulutamist, on Valgamaal kolm kohalikku omavalitsust: Otepää vald, Tõrva vald ja Valga vald, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Ta täpsustas, et Valga maakonna pindala on nüüd 1922 km², mis on 120,93 km² väiksem maakonna varasemast territooriumist.

Uue Otepää valla moodustavad Otepää ja Sangaste vald. Lisaks suur osa Puka vallast: Puka alevik, Komsi, Kibena, Meegaste, Kähri, Ruuna, Kuigatsi, Vaardi, Kolli, Plika, Prange ja Põru küla ning seitse küla Palupera valla territooriumist: Lutike, Makita, Miti, Neeruti, Nõuni, Päidla ja Räbi. Otepää valda jääb administratiivüksusena ka Otepää linn. Uues vallas on 6748 elanikku, selle territoorium on 523 km².

Tõrva valla koosseisu kuuluvad administratiivüksusena Tõrva linn, endised Helme vald, Hummuli vald ja Põdrala vald ning Puka valla Soontaga küla. Valla suurus on 649 km² ja elanikke on seal 6421.

Valga valla koosseisu kuuluvad administratiivüksusena Valga linn, endised Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru vald.

Uues vallas on registreeritud  16 742 elanikku ja territooriumi suurus 750 km².

Kõik Valgamaa 13 omavalitsusasutust teenistujatega  ja Valga maavalitsus jätkavad tegevust 31. detsembrini 2017.

Uued omavalitsusasutused – Valga vallavalitsus, Otepää vallavalitsus ja Tõrva vallavalitsus – alustavad tegevust alates 1. jaanuarist 2018.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles