Intervjuu: Ossinovski üldisest ravikindlustusest: see on küsimus julgusest proovida

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministri sõnul pole üldise ravikindlustuse puhul tegemist valmis otsusega ja kui see ei tööta, tuleb otsida uusi lahendusi. Küll aga on tema sõnul meie riigis tekkinud teatud kartlikkus muutuste vastu ning positiivset mõju arvestades tasub ideed proovida ka juhul, kui ümbrikupalkade maksmine veidi suureneb.
Ministri sõnul pole üldise ravikindlustuse puhul tegemist valmis otsusega ja kui see ei tööta, tuleb otsida uusi lahendusi. Küll aga on tema sõnul meie riigis tekkinud teatud kartlikkus muutuste vastu ning positiivset mõju arvestades tasub ideed proovida ka juhul, kui ümbrikupalkade maksmine veidi suureneb. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski käis Valgamaalase toimetuses selgitamas ideed kõigile elanikele ravikindlustuse andmisest. Praegu on Eestis umbes 90 000 inimest, kes saavad arstile vaid raha eest või viimases hädas.

Ühtlasi rääkisime teistel ühiskonnas palju kõlapinda leidnud teemadel nagu suhkrumaks ja kooseluseadus ning sellest, mida olulist ajakirjandus Ossinovski hinnangul liiga vähe kajastab.

Osa mainitud idee kriitikast puudutab seda, et teie ettepanek ei arvesta inimloomusega ja tekitab motivatsiooni maksta ümbrikupalka. Ütlesite ka ise, et riski tuleb maandada. Kuidas plaanite seda teha?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles