Valga õpilane USAs: lõuna ei maitse kaugeltki nii hästi kui Eesti koolides

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs Sioux Fallsi lennujaamas võtsid Kevin Koigi vastu tema võõrus­taja­pere vanemad Cammy ja Delvin Hackwith.
USAs Sioux Fallsi lennujaamas võtsid Kevin Koigi vastu tema võõrus­taja­pere vanemad Cammy ja Delvin Hackwith. Foto: Tanner Hackwith

Valga gümnaasiumi õpilane Kevin Koik veedab selle õppeaasta vahetusõpilasena USAs. Eestiga võrreldes on tema sõnul vahetuskoolis palju teisiti: õppeainete valik on vabam ja igal koolil on oma tunnusloom, toit aga on Eesti koolis parem.

Kevin Koik sõitis USAsse aastaks tasuta õppima FLEX ehk Future Leaders Exchange (tulevaste liidrite vahetus) programmi vahendusel. Tema reis algas 6. augustil. Oma vahetusaastal elab ta Lõuna-Dakota osariigis Milbanki linnas kohaliku perekonna juures ja käib sealses Milbanki keskkoolis. Milbank on suuruselt Tõrvaga võrreldav linnake, kus elab umbes 3000 inimest.

Koigi sõnul on vahetusaasta olnud siiani ta elu huvitavaim seiklus. Kõige meeldejäävamate kogemustena tõi ta välja reisid koos vahetusperega ning kogemused murdmaajooksu harrastamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles